MENU

Minister Gajdoš rokoval s veľvyslankyňou Indonézie

Minister obrany SR Peter Gajdoš včera na pôde rezortu obrany rokoval s veľvyslankyňou Indonézskej republiky v SR Adiyatwidi Adiwosovou. Išlo o jej prvú návštevu po vymenovaní do funkcie, pričom témou diskusie boli predovšetkým vzájomné vzťahy a možnosti bilaterálnej spolupráce v oblasti obrany, ako aj obranného priemyslu.

„Predovšetkým spolupráca v oblasti obranného priemyslu s Indonéziou je založená na dlhodobej tradícii. K ďalšiemu rozvoju vzájomných vzťahov v oblasti obrany by určite prispela aj dohoda o spolupráci,“ uviedol šéf rezortu obrany. V tejto súvislosti tiež informoval veľvyslankyňu o možnostiach využívania výcvikových priestorov na Lešti a v Zemianskych Kostoľanoch, ako aj o vzdelávaní v kurzoch Akadémie ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši.

Minister Gajdoš veľvyslankyňu Indonézie A. Adiwosovú na stretnutí stručne oboznámil aj s prijatými strategickými dokumentmi rezortu obrany a tiež prioritami na rok 2018. Zároveň vyzdvihol úspešný slovenský projekt „EuroArtillery“ v rámci iniciatívy PESCO a informoval ju aj o aktuálnom predsedníctve Slovenska vo Fóre pre bezpečnostnú spoluprácu.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Ivan Kelement – MO SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.