MENU

Minister Gajdoš rokoval so švédskou veľvyslankyňou

Minister obrany Peter Gajdoš prijal včera na pôde rezortu obrany švédsku veľvyslankyňu Helen Eduardsovú. Diskutovali o aktuálnych témach spolupráce v oblasti obrany, možnostiach jej prehĺbenia, modernizačných projektoch, ale aj strategických dokumentoch, ktoré slovenské ministerstvo obrany pripravilo v minulom roku.

„Zhodli sme sa, že spolupráca našich krajín v oblasti obrany je na vysokej úrovni a máme aj do budúcnosti na čom stavať,“ povedal minister obrany SR Peter Gajdoš. Na stretnutí sa diskutovalo aj o spolupráci v oblasti EOD, ako aj o slovenskom projekte nepriamej palebnej podpory „EuroArtillery“, ktorý bol zaradený do prvej vlny realizácie projektov PESCO. „Samozrejme vítame možnú účasť švédskych vojakov v pozícii pozorovateľov na cvičení RCHBO Toxic Valley 2018,“ uviedol šéf rezortu obrany. Ako ďalej uviedol naďalej tiež platí ponuka na účasť v kurze ISOC v Akadémii v Liptovskom Mikuláši.

V súvislosti s prijatými strategickými dokumentami minister Gajdoš informoval švédsku veľvyslankyňu H. Eduardsovou aj o prijatom Dlhodobom pláne rozvoja obrany, ktorý predstavuje investičný plán do roku 2030, a jeho realizácii v praxi. V rámci regionálnej spolupráce je priestor na prehĺbenie vzťahov medzi V4 (ktorej bude Slovensko od júla predsedať) a zoskupením NORDEFCO.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Ivan Kelement – MO SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.