MENU

Slovenskí vojaci plnili úlohy v zahraničí

aj na prelome rokov


Minister obrany SR Peter Gajdoš a generálny tajomník Služobného úradu Ministerstva obrany SR Ján Hoľko sa v pondelok 1. januára prostredníctvom videohovorov spojili s profesionálnymi vojakmi, ktorí aj na prelome rokov plnili úlohy v zahraničných operáciách a misiách. Zaželali im úspešný nový rok 2018 a poďakovali za prácu, ktorú urobili v predošlom, v prospech Ozbrojených síl SR a celej Slovenskej republiky.

„Ďakujem za vaše nasadenie a prácu aj počas sviatkov. Viem, že by ste určite boli radšej so svojimi blízkymi, no ubezpečujem vás, že si váš príspevok k bezpečnosti vážime. V novom roku vám želám všetko dobré, aby ste všetky profesionálne úlohy úspešne zvládli a po ich splnení sa vrátili bezpečne domov,” povedal šéf rezortu obrany.

Generálny tajomník Ján Hoľko pozdravil vojakov aj v mene predsedu Národnej rady Slovenskej republiky a Slovenskej národnej strany Andreja Danka. „Chcem vám poďakovať za to, že už 25 rokov slúžite pod vlajkou Slovenskej republiky a plníte úlohy v prospech našej krajiny,” povedal.

V zahraničných operáciách a misiách pôsobí v súčasnosti 257 slovenských profesionálnych vojakov. Celkovo sa v nich vystriedalo už viac ako 18 000 vojakov zo Slovenska.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Ministerstvo obrany SR – KOd /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.