MENU

Spolupráca s AOS a OA Liptovský Mikuláš

Dňa 14. 11. 2017 sa na pôde Akadémie ozbrojených síl gen. M. R. Štefánika v Liptovskom Mikuláši (AOS LM) uskutočnilo zamestnanie pre kadetov 1. ročníkov AOS LM.

Hlavnými témami bola problematika náhlych porúch dýchania, srdcovej činnosti, vyšetrenia, príčin, obnovy dýchania a taktiež prostriedky individuálnej ochrany jednotlivca s dôrazom na praktické vykonávanie kardiopulmonálnej resuscitácie a na praktické osvojenie zručností s prostriedkami individuálnej ochrany jednotlivca. Zamestnanie riadili nrtm. Bc. Rastislava Debnárová a Mgr. Jaroslava Hrabovská. Vyškolených bolo celkovo 90 kadetov AOS.
Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Na základe úlohového listu NGŠ OS SR s cieľom zintenzívniť účasť OS SR pri skvalitňovaní prípravy obyvateľstva na obranu štátu, s dôrazom na prehĺbenie účinnosti brannej výchovy a brannej prípravy žiakov a študentov, sa 20. 11. 2017 na oddelení výcviku, vzdelávania a špecializačnej prípravy odboru špecializovaných zdravotníckych činností a výcviku ÚHL Ružomberok s pracoviskom v Liptovskom Mikuláši uskutočnila ukážka PMZJ ROLE 2+ a odborná prednáška vykonávania KPR s praktickým preskúšaním na vyhodnocovacej figuríne. Na ukážke sa zúčastnilo 42 študentov a dvaja pedagogickí pracovníci Obchodnej akadémie Liptovský Mikuláš.
Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: nrtm. Bc. Rastislava Debnárová /r
Foto: Úrad hlavného lekára OS SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.