MENU

Privítanie príslušníkov Resolute Support a UNTSO

Pri príležitosti privítania príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky z operácie Resolute Support v Afganistane a UNTSO v Izraeli sa dňa 8. decembra 2017 v Základni výcviku a mobilizačného doplňovania Martin uskutočnil slávnostný nástup.

Na slávnostnom privítaní sa zúčastnili zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR – náčelník štábu generálmajor Miroslav Kocian, veliteľ Pozemných síl OS SR generálmajor Jindřich Joch, veliteľ Strategického centra krízového manažmentu GŠ OS SR plukovník Ján Bujňák, hlavný poddôstojník OS SR štábny nadrotmajster Vladimír Beluš, ako aj ďalší vážení hostia.  

„Som veľmi hrdý na našich vojakov, ktorí sa vrátili z ďalekého Afganistanu, kde si splnili svoje povinnosti a pomohli tak stabilizovať bezpečnostnú situáciu. S hrdosťou konštatujem, že tak ako vaši predchodcovia ste vykonali kus poctivej a zodpovednej práce. Svojou činnosťou a profesionalitou ste urobili dobré meno Slovenskej republike, ktorú ste vzorne reprezentovali,“ zdôraznil vo svojom príhovore generálmajor Miroslav Kocian.

Program slávnostného nástupu pokračoval ocenením príslušníkov OS SR medailami za účasť vo vojenskej operácií a za službu v mierových pozorovateľských misiách. Následne zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR – náčelník štábu odovzdal vecné dary najlepším príslušníkom operácie Resolute Support a UNTSO. Na záver boli odovzdané odznaky vojnových veteránov.

Nástup bol ukončený slávnostným pochodom ocenených profesionálnych vojakov.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Rastislav Leško
Foto: npor. Ing. Roman Helis,
Veliteľstvo pozemných síl Trenčín, Ozbrojené sily SR /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.