MENU

Najlepší poddôstojník je delostrelec z Martina

O najlepšom poddôstojníkovi pre tento rok je rozhodnuté. Komisia pod vedením Hlavného poddôstojníka OS SR štábneho nadrotmajstra Vladimíra Beluša na svojom zasadaní v priestoroch klubu michalovského Samohybného delostreleckého oddielu generálmajora Alexandra Kordu 6. decembra po náročnom výbere zo siedmich kandidátov rozhodla o udelení ocenenia: Najlepší poddôstojník OS SR vo výcvikovom roku 2017. Stal sa ním rotný Miroslav Ďurkovský z martinského mechanizovaného práporu.

„Ocenenie najlepší poddôstojník výcvikového roka, na základe presne stanovených kritérií, nie je len formou zhodnotenia individuálneho prístupu jednotlivca za prínos k budovaniu profesionálnych síl, ale svojou povahou aj pevnou súčasťou programov profesionálneho rozvoja mužstva a poddôstojníkov. Som rád, že ocenenie si získava čoraz väčšiu prestíž v poddôstojníckom zbore i medzi veliteľmi. Veď v Michalovciach sa zišli najlepší poddôstojníci z pozemných, vzdušných a špeciálnych síl, Čestnej stráže OS SR i Čestnej stráže prezidenta SR, Úradu hlavného lekára a Úradu logistického zabezpečenia. Ocenenie si teda získalo meno v rámci celého rezortu obrany. Je to už významná novodobá tradícia,“ konštatoval hlavný poddôstojník OS SR.

Podľa jeho slov je konkurencia pri výbere najlepšieho poddôstojníka z roka na rok väčšia a celkovo rastie profesionálna pripravenosť poddôstojníkov. A preto komisia má z roka na rok ťažšiu úlohu pri výbere z čoraz kvalitnejších poddôstojníkov, ktorí prešli náročným sitom výberu vo svojich útvaroch, zväzkoch a veliteľstvách síl. Je to morálne ocenenie, ktoré získava stále väčší význam a ohlas. „Rotný Ďurkovský zaujal komisiu okrem iného svojou komplexnosťou. Okrem vojenských aktivít doma i v zahraničných misiách a operáciách pôsobí aj medzi školskou mládežou a dobrovoľnom hasičskom zbore. Svojimi aktivitami pomáha šíriť dobré meno OS SR na verejnosti,“ spokojne poznamenáva štábny nadrotmajster Beluš po výbere, počas ktorého sa komisia jednohlasne zhodla na mene najlepšieho poddôstojníka za rok 2017.

Rotný Miroslav Ďurkovský je v súčasnosti veliteľom delostreleckého prieskumného družstva mínometnej čaty, roty palebnej podpory martinského mechanizovaného práporu. V Michalovciach však komisiu zaujali aj ďalší kvalitní poddôstojníci. Napríklad rotný Norbert Kysler z nitrianskej protilietadlovej raketovej brigády, zdravotník zo žilinského 5. pluku špeciálneho určenia, rotný Jozef Filický z Úradu hlavného lekára, nadrotmajster Juraj Hladký zo Zásobovacej základne v Zemianskych Kostoľanoch, čatár Michal Drahoš z Čestnej stráže OS SR či rotný Miroslav Chovanec z Čestnej stráže prezidenta SR. Všetci sú výborní odborníci vo svojej vojenskej profesii, plnia výcvikové úlohy doma i v zahraničí a sú príkladom pre svojich podriadených.

Aj z tohto pohľadu vynikne ocenenie, ktoré získal rotný Miroslav Ďurkovský. „Som prekvapený a zároveň potešený a poctený. Beriem to ako prejav veľkého uznania za prácu, ktorú som v uplynulých rokoch v prospech ozbrojených síl odviedol. Veľmi si ocenenie cením. Veď vo výbere som sa ocitol medzi výbornými kolegami poddôstojníkmi z celých ozbrojených síl. Každý vynikal v nejakej oblasti,“ priznáva najlepší poddôstojník OS SR vo výcvikovom roku 2017.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Jozef Žiak, Ministerstvo obrany SR via Ozbrojené sily SR /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.