MENU

Vojenskí policajti zasahovali v nočnej operácii

Príslušníci Vojenskej polície, ktorí aktuálne pôsobia v operácii EUNAVFOR MED SOPHIA, sa podieľali na niekoľkohodinovom nočnom zásahu vo vodách Stredozemného mora. Cieľom bolo preskúmať neznáme plavidlo a poskytnúť pomoc jeho posádke. Zjavne poškodenú jachtu, ktorá neodpovedala na rádiové volanie, objavili slovenskí vojenskí policajti počas rutinného monitorovania priestoru.

„Vzhľadom na predpoklad, že posádka plavidla môže byť zranená, v rámci zásahového tímu sme na palubu vyslali príslušníkov Vojenskej polície so špecializovaným zdravotníckym vzdelaním. Zvyšní členovia tímu boli podpornou zálohou,“ uviedol veliteľ slovenského kontingentu nrtm. Ladislav Kováč. Ako ďalej vysvetlil, ukázalo sa, že loď je prázdna. „V rámci prehliadky sme skutočne ocenili špičkové vystrojenie našej jednotky, čiže prístroje nočného videnia, záchranné inframajáky a špeciálne svetlá,“ zdôraznil.

Následne plavidlo odovzdali talianskym bezpečnostným zložkám, ktoré spolupracujú s príslušníkmi operácie EUNAVFOR MED SOPHIA.

Slovenská republika sa do svojej historicky prvej námornej operácie zapojila v auguste tohto roku. Príslušníci Vojenskej polície majú za sebou desiatky záchranných operácií a kontrol iných plavidiel.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: MO SR – Vojenská polícia

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.