MENU

Podpora regrutácie a doplňovania OS SR

V utorok 21. marca, v rámci programu na podporu regrutácie a doplňovania OS SR, príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR vykonali prezentáciu útvaru na gymnáziu L. Sáru v bratislavskej Karlovej Vsi. Úvodom žiakom prezentovali hlavné úlohy Čestnej stráže prezidenta SR, objasnili im špecifické podmienky prijatia k nášmu útvaru a k Ozbrojeným silám SR.

Žiaci sa zaujímali najmä o výcvik, ktorý musí zvládnuť každý príslušník útvaru. V rámci prezentácie Čestnej stráže prezidenta SR vojaci vykonali ukážku výstroja a výzbroje, predviedli showprogram galaprogramu a dynamickú ukážku sebaobrany.

Ďalšia časť programu bola zameraná na ukážky zabezpečenia štátno-protokolárnych akcií

pre prezidentku SR, kde si žiaci napríklad vyskúšali úlohu kráľa a kráľovnej a ich privítanie na letisku alebo vzdanie pocty pri príchode prezidentky SR do úradu. Hudobník vojak 2. st. Andrej Lukovský svojim umením hrania na trúbku predviedol úryvky známych melódií, ktoré žiaci mohli hádať. Počas jednotlivých ukážok žiaci súťažili o propagačné materiály, ktoré nám pomohlo zabezpečiť oddelenie marketingu MO SR.

Žiaci a učitelia gymnázia L. Sáru sa s nami rozlúčili srdečným potleskom.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: mjr. Ing. Andrea Šantorová /r
Foto: voj. 2. st. Ondrej Dubnička, Čestná stráž prezidenta Slovenskej republiky, Ozbrojené sily SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.