MENU

Rezort obrany vyhlásil ďalší ročník

výtvarnej súťaže „Vojaci očami detí"


Minister obrany SR Jaroslav Naď, náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR gen. Daniel Zmeko a rezortný mesačník Obrana vyhlásili ďalší, v poradí už 22. ročník výtvarnej súťaže s názvom Vojaci očami detí. Zapojiť sa do nej a umelecky stvárniť svoj pohľad na prácu a život profesionálnych vojakov a vojačiek môžu všetci žiaci základných škôl.

„S profesiou vojaka a jeho slávnostnou prísahou sa spája množstvo cností, povolaní, no len jedno poslanie, a to vernosť vlasti a pripravenosť brániť ju z nasadením vlastného života. Teší ma, že aj tento rok nám žiaci základných škôl opäť poskytnú svoje jedinečné pohľady na službu vlasti,“ povedal minister obrany SR Jaroslav Naď.

Súťaž je rozdelená do dvoch kategórií – mladší žiaci (1. až 5. ročník) a starší žiaci (6. až 9. ročník). Spomedzi súťažných prác porota zložená z výtvarníkov, zamestnancov rezortu obrany a profesionálnych vojakov vyberie po tri najlepšie diela v každej kategórii. Všetky podmienky a informácie o výtvarnej súťaži rezortu obrany sú dostupné – TU.

Text a foto: Ministerstvo obrany SR – KOd

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.