MENU

Minister obrany Jaroslav Naď podpísal

medzivládnu dohodu s Ukrajinou


Minister obrany SR Jaroslav Naď s veľvyslancom Ukrajiny v SR Myroslavom Kastranom v piatok 17. marca v priestoroch rezortu obrany podpísali zodpovedajúcu medzivládnu dohodu, predmetom ktorej je darovanie 13 stíhacích lietadiel MiG-29 a 2 kusov odpaľovacích zariadení protilietadlového raketového systému Kub, systém riadenia a tiež prislúchajúce náhradné dielce a rakety.

„Situácia, v akej sa nachádza Ukrajina, si vyžaduje riešenia v reálnom čase. Slovensko dnes vysiela jasný signál, že stojí na správnej strane histórie. Najväčšou hodnotou je ľudský život, preto verím, že sa ich vďaka slovenskej technike podarí ochrániť čo najviac,“ uviedol minister obrany SR Jaroslav Naď.

Dohoda medzi vládou Slovenskej republiky a Kabinetom ministrov Ukrajiny o darovaní vojenského materiálu zodpovedá záujmom zahraničnej politiky Slovenskej republiky a je vypracovaný v súlade s právnym poriadkom Slovenskej republiky, všeobecnými zásadami medzinárodného práva, ako aj záväzkami Slovenskej republiky vyplývajúcimi z iných medzinárodných dokumentov.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Ivan Kelement – MO SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.