MENU

Intenzívny zimný výcvik 13. mpr Levice

V termíne od 13. marca do 17. marca sa uskutočnil intenzívny 96-hodinový výcvik 1. a 3. mechanizovanej roty a roty bojovej podpory 13. mechanizovaného práporu na Posádkovom cvičisku Levice.

V rámci 96-hodinového výcviku v zimných podmienkach plnili mechanizované jednotky úlohy z taktickej, zdravotníckej, ženijnej a topografickej prípravy. Výcvik bol zameraný na precvičenie plánovacieho a rozhodovacieho procesu na stupňoch družstvo, čata, pešie a taktické presuny, činnosť jednotky pri rôznych druhoch incidentov počas stabilizačných operácií. V rámci RCHBO boli precvičené činnosti na varovné signály ako aj činnosť po prechode kontaminovaného úseku terénu. Všetky jednotky ktoré plnili úlohy 96/72 h výcviku splnili úlohy streleckej prípravy v noci na TPS Devičany.

V súčinnosti s výcvikom mechanizovaných jednotiek bol vykonaný aj intenzívny 72-hodinový výcvik jednotiek bojovej podpory, ktoré sa zamerali na podporu mechanizovaných jednotiek počas vedenia bojovej činnosti za účelom zladenia vzájomnej činnosti. Ich výcvik zahŕňal poskytovanie a vyžadovanie palebnej podpory, ženijnú prípravu, RCHBO.

Velitelia na všetkých stupňoch velenia vyzdvihli prístup a nasadenie svojich podriadených, ktorí sa snažili 96-hodinový intenzívny výcvik maximálne využiť na precvičenie už nadobudnutých a osvojenie si nových taktických zručností.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: 13. mechanizovaný prápor Levice, Ozbrojené sily SR /r

Súvisiaci článok:
Samostatný štábny nácvik 13. mechanizovaného práporu

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.