MENU

Nové generálske hviezdy si prevzali

šiesti profesionálni vojaci OS SR


V priestoroch Grasalkovičovho paláca v Bratislave si dnes šiesti profesionálni vojaci v aktívnej službe OS SR prevzali dekréty o vymenovaní a povýšení z rúk prezidentky SR a hlavnej veliteľky Ozbrojených síl SR Zuzany Čaputovej.

V súlade s plánom vnútorného členenia a zabezpečenia OS SR a za účasti ministra obrany SR Jaroslava Naďa a náčelníka Generálneho štábu OS SR gen. Daniela Zmeka boli do prvej generálskej hodnosti „brigádny generál“ vymenovaní plukovníci Marek Banas, Jaroslav Krám, Jozef Ševčík a Róbert Kecső. Zároveň boli do vojenskej hodnosti „generálmajor“ povýšení brigádni generáli Róbert Kleštinec (riaditeľ Vojenského spravodajstva) a Martin Michalko (veliteľ Spoločného operačného veliteľstva OS SR).

„Nielen prvá, ale aj každá ďalšia generálska hviezda je výrazom ocenenia zásluh pri budovaní a rozvoji Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Rovnako ide o záväzok k ďalšej oddanej a odhodlanej službe vlasti. Prajem Vám k tomu veľa síl, úspechov a splnených úloh,“ uviedol minister obrany SR Jaroslav Naď.

Za novovymenovaných a povýšených profesionálnych vojakov vyjadril poďakovanie po novom už brig. gen. Marek Banas. „Ide o významný míľnik v živote profesionálneho vojaka. Chceme Vás uistiť o tom, že prejavenú dôveru nesklameme,“ uviedol spolu s vďakou za podporu Ozbrojených síl SR.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Ivan Kelement – MO SR

Súvisiace články:
Vymenovanie veliteľa 2. mechanizovanej brigády
Brigáda spoločnej podpory má prvého veliteľa v hodnosti brigádny generál

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.