MENU

Slovenské štátne podniky obranného priemyslu

napredujú - finančne aj personálne


Uplynulé tri roky zaznamenal štátny holding DMD Group, a.s., ktorého jediným akcionárom je Ministerstvo obrany SR, významný progres nielen vo finančnej, ale tiež personálnej a technologickej oblasti. Dôležitým faktorom je pritom reálna podpora domáceho obranného priemyslu a zapojenie do modernizačných projektov Ozbrojených síl SR. Spoločnosť DMD Group dnes navštívil minister obrany Jaroslav Naď.

„Modernizácia OS SR musí ísť ruka v ruke s podporou domácich podnikov, zamestnanosti a po rokoch opomínania aj stabilizácie. Reálna podpora sa pretavila aj do čísel – za uplynulé tri roky skupina štátnych podnikov zdvojnásobila tržby na hodnotu viac ako 131 mil. eur v roku 2022 a navýšila počet zamestnancov o viac ako 15 percent,“ vyzdvihol minister obrany SR Jaroslav Naď.

Ambiciózne ciele má spoločnosť aj pre rok 2023, kedy plánuje k aktuálnym 612 zamestnancom prijať ďalších viac ako 250. Generálny riaditeľ DMD Group, a. s. Štefan Škultéty ďalej informoval ministra obrany o projektoch realizovaných jednotlivými dcérskymi spoločnosťami a napredovaní v technologickej oblasti. Aktuálne napríklad o investíciách spoločnosti ZTS – Špeciál, a.s. do novej chrómovne a nových priestorov pre montáž pásových bojových obrnených vozidiel CV-90 pre slovenské ozbrojené sily.

Spoločnosti okrem toho investujú aj do zelených riešení, ako napríklad výstavby fotovoltickej elektrárne na strechu spoločnosti ZTS – Špeciál, s plánovaným výkonom až 2,9 MW, vďaka čomu sa stane hala DM5 prvou dekarbonizovanou halou na Slovensku. Konštrukta-Defence, a.s. sa tiež orientuje na úsporu energií, a to plánovanou inštaláciou nového tepelného čerpadla. Ďalšou významnou investíciou DMD Group bude rekonštrukcia tzv. haly DS37, či skvalitnenie verejného osvetlenia v areáli spoločnosti.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Ivan Kelement – MO SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.