MENU

Spolupráca so Slovinskom naberá novú dynamiku

Štátny tajomník Ministerstva obrany SR Marian Majer včera prijal na pôde rezortu slovinského veľvyslanca v SR Stanislava Raščana. Cieľom ich stretnutia bolo zhodnotenie aktuálnej politicko-bezpečnostnej situácie v stredoeurópskom regióne a prerokovanie tém bilaterálnej obrannej spolupráce medzi oboma krajinami.

Počas rozhovoru so svojim slovinským náprotivkom štátny tajomník M. Majer vyzdvihol zintenzívnenie slovensko-slovinských bilaterálnych vzťahov, ktoré podľa neho naberajú novú dynamiku v súvislosti s účasťou príslušníkov slovinských ozbrojených síl v mnohonárodnej bojovej skupine NATO na území SR. „Pôsobenie približne stovky vojakov slovinského kontingentu na Slovensku vnáša do našej spolupráce množstvo pozitívnych momentov, ktoré posilňujú kvalitu našich bilaterálnych vzťahov a v neposlednom rade aj bezpečnosť Slovenska a kolektívnu obranu,“ uviedol štátny tajomník M. Majer.

Slovinským partnerom zároveň poďakoval za nedávne pristúpenie Slovinska k Technickej dohode o podpore hostiteľskej krajiny pre bojovú skupinu NATO na Slovensku, ktorá zabezpečí efektívne partnerstvo a umožní plynulejšiu praktickú spoluprácu. Ocenil tiež prísľub slovinskej strany týkajúci sa príspevku do aliančného zoskupenia na území SR aj v nasledujúcom roku. Na záver dvojica spoločne zhodnotila doterajšiu slovensko-slovinskú kooperáciu v oblastiach spoločného záujmu a identifikovala ďalšie možnosti na rozvoj vzťahov v politicko-vojenskej oblasti vrátane obranného priemyslu.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Ministerstvo obrany SR – KOd /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.