MENU

Intenzívny výcvik 3. mechanizovanej roty

21. mechanizovaného práporu Trebišov


V termíne od 24. októbra 2022 do 10. novembra 2022 vykonali príslušníci 3. mechanizovanej roty 21. mechanizovaného práporu Trebišov intenzívny výcvik sériou takticko-poradových cvičení, následne kontrolou zladenosti mechanizovaných družstiev s vyvrcholením výcviku a to zavŕšením bojovej streľby mechanizovaných družstiev 3. mr v priestoroch PC Veľké Ozorovce a PS Poruba pod Vihorlatom.

Výcvik bol zameraný prevažne na taktickú prípravu na plnenie úloh cez deň, za zníženej viditeľnosti a v noci hlavne na témy obrana bojového postavenia, útok s úplnou prípravou, družstvo pri nadviazaní dotyku. Cieľom výcviku bolo dosiahnutie požadovanej úrovne vycvičenosti so zameraním na preverenie odborných spôsobilostí, praktických zručností a fyzickej zdatnosti počas plnenia úloh a tým zvýšiť svoju pripravenosť na operačné použitie.

Na záver výcviku veliteľ 3. mechanizovanej roty kapitán Ján Hudák konštatoval, že stanovené úlohy výcviku boli splnené. Poďakoval vojakom za prístup k plneniu úloh a ocenil, že všetci vojaci výcvik úspešne ukončili aj vzhľadom k tomu, že 3. mr ako jedna z bojových jednotiek 21. mpr vznikla len dňom 1. 11. 2021 a viac ako 50 % personálu roty je v mechanizovanej odbornosti nových.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: 21. mechanizovaný prápor Trebišov, Ozbrojené sily SR /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.