MENU

Modré barety sa pripravujú na inšpekciu

Dňa 2. októbra 2017 sa v operácii UNFICYP uskutočnil prvý medzinárodný nástup pod velením nového veliteľa Sektora 4 podplukovníka Jaroslava Marka. Počas nástupu veliteľ zhodnotil úlohy predchádzajúceho mesiaca, ktoré boli splnené a zároveň upozornil na dôležitosť úloh, ktoré príslušníkov Sektora 4 čakajú v nasledujúcom mesiaci.

Tak ako zdôraznil veliteľ, po prvotnom výcviku a osvojení si operačných úloh čaká celý sektor inšpekcia z úrovne veliteľa UNFICYP (Force Commander). Tá má za cieľ preveriť pripravenosť príslušníkov sektora na pôsobenie v operácii, a preto sa radí medzi najdôležitejšie úlohy nadchádzajúceho obdobia. Veliteľ preto upozornil všetkých vojakov na zodpovedný prístup k plneniu stanovených úloh a zároveň vyjadril presvedčenie, že po vyhodnotení preverenia bude môcť byť na vojakov pod jeho velením právom hrdý.

V závere nástupu vykonali príslušníci Sektora 4 slávnostný pochod, po ktorom boli z úrovne veliteľa podplukovníka Marka ocenení vybraní profesionálni vojaci zo všetkých kontingentov pamätným certifikátom. Ten im bol udelený za ich angažovanosť a profesionálny prístup pri plnení úloh.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: UNFICYP S-4 via Veliteľstvo vzdušných síl Zvolen, Ozbrojené sily SR /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.