MENU

Príslušníci PSYOPS na cvičení Soft Caps 2017

Príslušníci Strediska CIMIC a PSYOPS (StrCaP) dislokovaného v Martine sa v termíne 19. - 29. septembra 2017 zúčastnili na medzinárodnom cvičení Soft Caps 2017 vo výcvikovom priestore Ócsa v Maďarskej republike.

Slovenský Taktický PSYOPS tím (z anglického PSYchological OPerationS – Psychologické operácie) pôsobil v medzinárodnom zoskupení tímov z Poľska, Slovinska a Maďarska v zostave brigády. Na medzinárodnom cvičení sa zúčastnili aj pozorovatelia z Nemecka a USA.

Cvičenie Soft Caps 2017 bolo zamerané na podporu evakuácie utečencov, počas ktorej príslušníci Taktického PSYOPS tímu vykonávali stretnutia s primátormi miest, starostami obcí a predstaviteľmi médií v regióne s cieľom podporiť veliteľa brigády pri riešení utečeneckej krízy. Tím vykonával aj analýzu propagandistických materiálov a podieľal sa na tvorbe PSYOPS produktov, ktoré slúžili na zvýšenie informovanosti obyvateľstva o vykonávaných aktivitách v priestore operácie.

Na záver riadiaci medzinárodného vojenského cvičenia Soft Caps 2017 plukovník Csaba Szilágyi vyjadril svoju spokojnosť s vykonanou prácou cvičiacich a poďakoval sa zúčastneným tímom za kvalitné plnenie úloh.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: StrCaP – Veliteľstvo pozemných síl Trenčín, Ozbrojené sily SR /red

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.