MENU

Podniky obranného priemyslu predstavili

svoje výrobné portfóliá delegácii zo SAE


Ministerstvo obrany SR sprostredkovalo stretnutie predstaviteľov slovenských podnikov obranného priemyslu s členmi ekonomickej misie Spojených arabských emirátov na čele s podpredsedom vládneho Úradu pre hospodársky rozvoj Abú Zabí Rashidom Abdul Karim Al Balooshim. Rokovanie sa uskutočnilo v rámci pracovného programu predstaviteľov vládnych inštitúcií Abú Zabí pre investície a rozvoj - delegácie SAE na Slovensku. Cieľom bolo umožniť prezentáciu slovenských produktov a nadviazanie spolupráce.

„Dynamické a flexibilné vzťahy medzi SR a SAE sú predpokladom jedinečných príležitostí pre posilnenie obranných spôsobilostí oboch krajín, z ktorých môžu profitovať aj domáce podniky obranného priemyslu. Naším cieľom je podporiť túto spoluprácu a napomôcť tak zisku reálnych investícií do slovenskej ekonomiky,“ uviedol minister obrany SR Jaroslav Naď s tým, že Arabský polostrov predstavuje dôležitý región strategického, bezpečnostného, politického ale tiež ekonomického záujmu.

Ako informoval národný riaditeľ pre vyzbrojovanie a generálny riaditeľ Sekcie modernizácie MO SR Jozef Zekucia, v rámci stretnutia včera prezentovalo svoju výrobu sedem slovenských spoločností, a to Letecké opravovne Trenčín, a.s., Decent Group, a.s., Aliter Technologies, a.s., DMD Group, a.s., Konštrukta – Defence, a.s., MSM holding, s.r.o. a CSM Industry, s.r.o.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Ivan Kelement – MO SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.