MENU

ROC Drill – zladenie pred začatím

cvičenia Slovenský štít 2022


V priestoroch Centra výcviku Lešť v ostatných dňoch prebieha intenzívna príprava na začatie cvičenia Slovenský štít 2022, ktorého sa zúčastňujú zahraniční partneri, ako napr. príslušníci mnohonárodnej divízie Maďarska, Českej republiky či Národnej gardy štátu Indiana USA.

Začatiu veliteľsko-štábneho cvičenia predchádzal „ROC Drill“, ktorý sa uskutočnil 14. mája 2022 za účasti zahraničných príslušníkov s cieľom zladenia a lepšieho pochopenia spoločného úsilia a činnosti počas cvičenia. ROC Drill riadil generálmajor Denis Tretinjak, veliteľ mnohonárodnej divízie Maďarsko (MND-C), ktorá počas cvičenia predstavuje nadriadený stupeň (HICON) pre cvičiace brigády, vrátane 2.mb Prešov. Zladenia sa zúčastnil aj generálmajor Ivan PACH, veliteľ PS OS SR a zároveň riadiaci cvičenia, ktorý vyjadril presvedčenie, že ROC Drill vytvoril dobré podmienky pre začatie operácie divízie v rámci cvičenia Slovenský štít 2022.

Samotné cvičenie poskytuje veľkú príležitosť pre výcvik jednotiek PS OS SR v medzinárodnom prostredí a v prostredí NATO.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Veliteľstvo pozemných síl Trenčín, Ozbrojené sily SR /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.