MENU

Učebno metodické zhromaždenie ženistov

V poslednom aprílovom týždni bolo v priestoroch ženijného pluku v Seredi vykonané učebno metodické zhromaždenie ženijných dôstojníkov a poddôstojníkov v podriadenosti pozemných síl s účasťou frekventantov akadémie ozbrojených síl.

Zamestnanie riadil veliaci poddôstojník 901. ženijného práporu nadrotmajster Dušan Rožník a riadiacimi jednotlivých zamestnaní boli poddôstojníci ženijného práporu v Seredi. Cieľom naplánovaného výcviku bolo zvýšiť pripravenosť cvičiacich viesť samostatne a metodicky správne zamestnania v predmetoch ženijnej odbornej prípravy vo svojich jednotkách.

V prvý deň výcviku boli vykonané prednášky na zopakovanie odborných tém, ktoré boli v nasledovných dňoch precvičené. Praktický výcvik prebiehal v doobedňajších hodinách, kedy sa v pozícii riadiaceho zamestnania prestriedali viacerí cvičiaci, v poobedňajších hodinách sa potom každý tím venoval príprave materiálu na nasledujúci deň a ujasneniu si správnych postupov pre splnenie odborných úloh. Každé precvičované zamestnanie bolo v kolektíve cvičiacich vyhodnocované čo do kvality riadenia zamestnania, pripravenosti na plnenie odbornej úlohy a obsahového naplnenia odbornej problematiky.

Ciele zamestnania boli úspešne splnené. Cvičiaci sa zhodli, že spoločný ženijný výcvik, podporujúci zdieľanie skúseností a odborných znalostí je aj do budúcna prospešným modelom prípravy ženijných odborníkov v podmienkach ženijného pluku.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: 91. ženijný pluk Sereď, Ozbrojené sily SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.