MENU

Na sankčnom zozname USA

je aj firma pôsobiaca na Slovensku


Americké ministerstvo obchodu dnes v reakcii na ruskú inváziu na Ukrajine zverejnilo sankčný zoznam 91 subjektov, ktoré podporujú ruské vojenské aktivity. Figuruje na ňom aj spoločnosť Incoff Aerospace s.r.o., ktorá sídli v bratislavskej Dúbravke.

Sankcie sú podľa odôvodnenia odpoveďou na zapojenie, príspevky alebo inú podporu ruských bezpečnostných služieb, vojenského a obranného sektora a vojenského a/alebo obranného výskumu a vývoja.

Bezpečnostné zložky našich spojencov týmito krokmi chránia spoločné záujmy a eliminujú možné hrozby. Vďaka spoločnému úsiliu boli identifikované siete krycích spoločností a spriaznených entít, ktoré skryto získavajú technológie pre ruské tajné služby a ruské bezpečnostné zložky. Aj tieto technológie sú následne využité pri budovaní spôsobilostí ruských ozbrojených síl, ktorými Ruská federácia útočí na Ukrajinu.

„Som rád, že sa nám v spolupráci so spojencami darí eliminovať zneužívanie medzinárodného obchodu so sofistikovanými technológiami, ktoré sú zneužité pri vraždení ukrajinského obyvateľstva,“ zdôraznil v tejto súvislosti minister obrany SR Jaroslav Naď.

Cieľom sankcií je obmedzenie prístupu identifikovaných spoločností k americkým komoditám, softvéru a technológiám a teda snaha znížiť schopnosť Ruska získať položky, ktoré potrebuje na pokračovanie vojenskej agresie.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd
Foto: The Office of the Federal Register

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.