MENU

Minister J. Naď hovoril s A. Markovic,

s novou švédskou veľvyslankyňou


Minister obrany SR Jaroslav Naď dnes v priestoroch rezortu obrany prijal veľvyslankyňu Švédskeho kráľovstva Anniku Markovic. Diskusia v rámci prvého stretnutia od nástupu veľvyslankyne do funkcie bola zameraná najmä na súčasnú bilaterálnu spoluprácu krajín a možnosti jej rozvoja do budúcnosti.

„Oceňujem konštruktívne vzťahy našich krajín v oblasti obrany a bezpečnosti, ktoré sú spolu s podobnými perspektívami skutočne kvalitným základom pre budovanie ďalšej spolupráce. Úprimne vítam každú iniciatívu na posun vo vzájomnom politicko-vojenskom dialógu ale tiež v praktickej rovine – napríklad vo výcviku a vzdelávaní vojenského personálu,“ uviedol v rámci rokovaní minister J. Naď.

Minister Naď zároveň ocenil bilaterálne rokovanie aj ako prípravu na plánovanú zahraničnú cestu do Švédskeho kráľovstva, na ktorú bol pozvaný švédskym ministrom obrany Petrom Hultqvistom.

Pri príležitosti prvého stretnutia šéf slovenského rezortu obrany predstavil veľvyslankyni A. Markovic priority MO SR a aktuálne prebiehajúce modernizačné projekty. Témou rozhovoru boli aj možnosti podpory obranného priemyslu a medzinárodnej spolupráce podnikov, pričom tejto oblasti sa budú počas nadchádzajúceho rokovania intenzívnejšie venovať aj riaditelia pre národné vyzbrojovanie oboch krajín.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Ivan Kelement – MO SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.