MENU

MO SR chce opäť oceniť výnimočné skutky

v rámci ankety Vojenský čin roka


Ministerstvo obrany SR chce opäť oceniť mimoriadne činy príslušníkov rezortu obrany, ktoré boli vykonané v uplynulom roku (2021) a ktoré svojím humánnym charakterom a morálnym posolstvom často presahujú rámec plnenia služobných povinností. Vyhlásilo preto 25. ročník ankety Vojenský čin roka.

Návrhy do ankety môže posielať ktokoľvek z rezortu obrany aj z radov verejnosti v termíne do 28. februára 2022 elektronicky na adresu cinroka@mod.gov.sk, alebo poštou na Oddelenie marketingu MO SR (Kutuzovova 8, 832 47 Bratislava – heslo „Vojenský čin roka 2021“).

„V rezorte obrany aj mimo neho je mnoho skromných hrdinov, ktorých skutky zostávajú skryté. Je chvályhodné, že pomoc alebo podporu poskytujú bez nároku na odmenu alebo ocenenie, no práve preto by o nich ľudia mali vedieť. Môžu byť vzorom,“ povedal k ankete minister obrany SR Jaroslav Naď. Pripomenul tiež, že okrem profesionálnych vojačiek a vojakov chce rezort oceniť aj skutky ľudí, ktorí nie sú súčasťou MO SR, no šíria pozitívne posolstvo o Ozbrojených silách SR či vojenskej histórii.

Anketa je rozdelená do štyroch kategórií, a to Záchrana života, Pomoc verejnosti, Priateľ armády a Služba vlasti. Po uzatvorení zasielania nominácií zasadne nominačná komisia, ktorá hlasovaním určí tri najlepšie nominácie v každej kategórii. O laureátoch jednotlivých kategórií rozhodne komisia, ktorej členmi sú hlavní predstavitelia rezortu na čele s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou ako hlavnou veliteľkou Ozbrojených síl SR.

Podrobnosti o kategóriách a nomináciách sú dostupné – TU.

Text a ilustračné foto: Ministerstvo obrany SR – KOd /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.