MENU

Do nemocníc smerujú aj noví vojenskí lekári

V priestoroch Akadémie ozbrojených síl gen. M. R. Štefánika v Liptovskom Mikuláši sa dnes uskutočnilo slávnostné vyradenie jedenástich nových vojenských lekárov. Všetci budú okamžite nasadení do nemocníc.

„Lekári a vôbec zdravotnícky personál je v súčasnosti naozaj nad zlato. Preto som rád, že nesmierne vyčerpaných hrdinov v bielych plášťoch posilnia ďalší lekári z radov ozbrojených síl. Sme tu pre občanov a pre záchranu ich životov a zdravia sme pripravení poskytnúť všetky dostupné kapacity,“ povedal minister J. Naď, pričom zaželal novým vojenským lekárom veľa síl v službe vlasti.

Ako priblížil hlavný lekár OS SR brigádny generál MUDr. Roman Jantoš, v rámci prípravnej štátnej služby lekári úspešne absolvovali základný vojenský výcvik v Základni výcviku a mobilizačného doplňovania Martin a dôstojnícky kurz pre absolventov vysokých škôl na Akadémii ozbrojených síl gen. M. R. Štefánika v Liptovskom Mikuláši. „Dvaja z jedenástich nových lekárov už majú ukončenú špecializáciu, ostatní sú zaradení do špecializačného štúdia v rôznych špecializačných odboroch,“ priblížil.

V zdravotníckych zariadeniach po celom Slovensku sú aktuálne nasadení všetci dostupní vojenskí lekári – tridsaťpäť z nich pôsobí priamo v nemocniciach a traja v ambulanciách, pričom v najbližších dňoch ich bude nasledovať aj posila jedenástich nových lekárov OS SR.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd
Foto: Úrad hlavného lekára, Ozbrojené sily SR

Súvisiaci článok:
Ústredná vojenská nemocnica už má k dispozícii príspevok 180 000 USD od Lockheed Martin, použije ho na opravu po požiari a nákup prístrojov
Ústredná vojenská nemocnica po dvoch týždňoch opäť navyšuje počet lôžok pre COVID-ových pacientov

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.