MENU

Mnohonárodný výcvik inštruktorov

automobilovej prípravy


V dňoch 12. až 20. októbra 2021 sa v priestoroch výcvikového strediska NATO MP Training Center Hannover (Nemecko) uskutočnil výcvik inštruktorov vojenských polícií v oblasti automobilovej prípravy.

Výcviku sa zúčastnilo 12 inštruktorov z členských krajín NATO a to z Belgicka, Lotyšska, Francúzska, Estónska, Maďarska, Nemecka, Kanady, Dánska a Slovenska. Vojenskú políciu SR reprezentoval inštruktor špeciálneho výcviku OKMVaK Vlkanová nrtm. Marek Launer.

Výcvik bol rozdelený do teoretickej a praktickej časti. Samotný výcvik bol zameraný na zvládanie krízových situácii, ktoré by sa mohli vyskytnúť pri výcvikoch bezpečnej jazdy, jazdy v kolóne či pri plnení úloh policajného zabezpečenia, sprievodoch a navádzaní. Je veľmi dôležité, aby vodiči zvládali spôsoby riešenia krízových situácií a prispôsobovali tomu aj techniku jazdy. Získané poznatky budú implementované do výcvikov, kurzov a inštruktážno–metodických zamestnaní.

Inštruktori NATO Vojenských polícií vyjadrili vôľu pokračovať v tomto projekte aj na budúci rok, kde bude pozornosť zameraná na presunu konvojov a sprevádzanie VIP osôb.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Vojenská polícia, Ozbrojené sily SR /red

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.