MENU

Študenti môžu opäť súťažiť

v tvorivom písaní na vojenskú tému


Minister obrany SR Jaroslav Naď a rezortný mesačník Obrana vyhlásili 17. ročník literárnej súťaže pre študentov. Žiaci stredných a poslucháči vysokých škôl sa môžu zapojiť do 21. novembra 2021 prácami v žánroch poviedka a úvaha v slovenskom jazyku. Tohtoročnou témou je Vojenská prísaha.

„V rezorte obrany nás veľmi zaujíma pohľad mladej generácie na najvyšší morálny sľub – vojenskú prísahu. Iba profesionálni vojaci Ozbrojených síl SR v nej prisahajú pripravenosť vynaložiť všetky svoje sily a schopnosti a nasadiť aj svoj život. Ide teda o naozaj vážny sľub občanom a vlasti,“ zdôraznil minister obrany SR Jaroslav Naď.

Súťažné práce v rozsahu od 1000 do 5000 znakov (s medzerami) vo formátoch DOC, DOCX, ODT alebo PDF je potrebné posielať na e-mailovú adresu sutaz@mil.sk. Všetky podrobnosti a pokyny k zasielaniu prác a priebehu súťaže sú k dispozícii na webe súťaže www.mosr.sk/sutaz-2021.

Práce, ktoré postúpia do finále, budú v dňoch 1. až 6. decembra 2021 uverejnené na facebookovom profile Ministerstva obrany SR (www.facebook.com/mosr.sk), kde ich verejnosť bude môcť hodnotiť pridelením hlasu.

Prvé tri najlepšie hodnotené práce v každej kategórii získajú okrem iných ocenení aj finančné prémie 500, 400 a 300 eur. Víťazné práce uverejní rezortný mesačník MO SR Obrana. Výsledky súťaže zverejnia organizátori 8. decembra 2021.

Text a foto: Ministerstvo obrany SR – KOd /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.