MENU

České firmy prišli do Bratislavy hľadať

možnosti spolupráce so slovenskými zbrojármi


Minister obrany SR Jaroslav Naď sa dnes v Bratislave spolu s predstaviteľmi rezortu obrany a Ozbrojených síl SR zúčastnili na prezentácii českých firiem obranného a bezpečnostného priemyslu. Na podujatí, ktorého cieľom je identifikovať možnosti spolupráce českých a slovenských podnikov, malo zastúpenie aj Združenie bezpečnostného a obranného priemyslu SR.

„Som podporovateľom intenzívnej spolupráce našich krajín, o to viac, ak sa táto spolupráca týka obrany a bezpečnosti. Slovenský obranný priemysel má pod mojím vedením rezortu obrany plnú podporu a je jednou z našich priorít, čo potvrdzujeme snahou otvárať mu dvere na rôznych miestach doma aj vo svete,“ potvrdil minister obrany SR Jaroslav Naď.

Zároveň zdôraznil, že aj v oblasti obranného a bezpečnostného prostredia je základom spolupráce najmä vzájomná výhodnosť. „Nad rámec kultúrnej blízkosti a dobrých vzťahov sú vždy rozhodujúcimi faktormi kvalita techniky, cenová ponuka a predovšetkým podmienka zapojenia nášho domáceho priemyslu,“ uviedol minister.

Prezident Združenia bezpečnostného a obranného priemyslu SR Tibor Straka ocenil možnosť takejto formy stretnutia. „Sme otvorení spolupráci s každým potenciálnym partnerom, pričom Česká republika je jedným z najbližších. Som presvedčený, že obe strany máme čo ponúknuť v prospech spoločného rozvoja a zisku príležitostí,“ povedal.

Na prezentácii desiatich českých firiem sa zúčastnili aj veľvyslanec ČR v SR Tomáš Tuhý a námestníčka ministra obrany ČR pre riadenie sekcie priemyselnej spolupráce Radka Konderlová.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Ivan Kelement – MO SR

Súvisiaci článok:
Modernizace slovenské armády představuje příležitost pro český obranný průmysl

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.