MENU

Zelená pre intenzívnejšiu spoluprácu

špeciálnych policajných a vojenských útvarov


Vo štvrtok 14. októbra 2021 na pôde Ministerstva vnútra Slovenskej republiky v Bratislave podpísali zástupcovia rezortov obrany a vnútra Vykonávaciu dohodu o vzájomnej spolupráci medzi rezortom vnútra a obrany.

Ministerstvo obrany Slovenskej republiky zastupoval veliteľ Síl pre špeciálne operácie brigádny generál Branislav Benka a Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky (MV SR) generálny riaditeľ sekcie ekonomiky Tomáš Oparty.

Vykonávacia dohoda bližšie a detailnejšie špecifikuje spoločné cvičenia predovšetkým zásahových policajných jednotiek so žilinským 5. plukom špeciálneho určenia, vzájomné odovzdávanie si odborných skúseností a zručností jednotlivých spôsobilostí a rozšírenie spolupráce v oblasti výsadkovej prípravy. Dohoda ďalej ponúka priestor pre prípadnú vojenskú asistenciu v čase riešenia vysokoprofilových incidentov v Domácom krízovom manažmente na území Slovenskej republiky.

Slávnostného aktu podpísania vykonávacej dohody sa zúčastnil plukovník Marek Moncman, riaditeľ Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: pplk. Štefan Zemanovič – OS SR
Foto: Ozbrojené sily SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.