MENU

Minister obrany Naď: Bezpečnosť a stabilita

blízkovýchodného regiónu je dôležitou témou


Pri realizácii vojenských operácií v zahraničí má spolupráca s rezortom diplomacie a diplomatickým zborom strategický význam. Práve za agilnú spoluprácu a podporu pri zabezpečovaní evakuácie z Afganistanu dnes minister obrany SR Jaroslav Naď osobne poďakoval aj Ladislavovi Ballekovi, veľvyslancovi SR v Iráne s priakreditáciou pre Afganistan a Pakistan.

„V uplynulých mesiacoch sa potvrdilo, že bezpečnosť a stabilita širšieho blízkovýchodného regiónu je dôležitou témou aj pre Európu, pričom vývoj v tejto oblasti má priamy vplyv na akcie medzinárodného spoločenstva. Príkladom je situácia v Afganistane, ktorá preverila a potvrdila pripravenosť všetkých zložiek zapojených do náročného procesu evakuácie osôb,“ vyzdvihol minister.

Témou dnešného rozhovoru s veľvyslancom L. Ballekom bola tiež aktuálna bezpečnostná a politická situácia v krajinách Blízkeho východu, ako aj s tým súvisiace bezpečnostné výzvy. Okrem toho minister obrany J. Naď informoval veľvyslanca aj o krokoch v prospech rozvoja Ozbrojených síl SR vrátane modernizácie techniky a napĺňania medzinárodných záväzkov voči spojencom.

Text a ilustračné foto: Ministerstvo obrany SR – KOd /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.