MENU

Minister obrany ocenil doterajšiu spoluprácu

s Francúzskom a potvrdil pripravenosť pracovať na jej ďalšom rozvoji


Slovensko a Francúzsko spolupracujú v rôznych oblastiach bezpečnosti a obrany vrátane vojenského výcviku a vzdelávania, čo vytvára dobrý predpoklad pre zintenzívnenie bilaterálnych vzťahov. Po včerajšom rokovaní s novým veľvyslancom Francúzskej republiky v SR Pascalom Le Deunffom to uviedol minister obrany SR Jaroslav Naď.

„Pri príležitosti nástupu veľvyslanca do funkcie sme zhodnotili doterajšiu spoluprácu našich krajín v oblasti obrany a bezpečnosti. Zároveň sme sa zhodli na záujme ďalej pracovať na rozvoji potenciálu vzájomného partnerstva, napríklad aj v oblasti kybernetickej bezpečnosti či vyzbrojovania a obranného priemyslu,“ povedal minister obrany J. Naď s tým, že o tejto problematike by rád diskutoval aj s predstaviteľmi francúzskej vlády a senátu počas plánovanej zahraničnej cesty do Paríža.

Témou včerajšieho stretnutia bola tiež modernizácia Ozbrojených síl SR a s tým súvisiace procesy obstarávania. Minister obrany J. Naď informoval veľvyslanca P. Le Deunffa o aktuálnom priebehu projektov obstarávania a poďakoval za účasť zástupcu veľvyslanectva FR na odovzdaní žiadostí o predkladanie návrhov (RfGP) na dodanie novej pásovej a kolesovej techniky pre OS SR.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /r
Foto: Ivan Kelement – MO SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.