MENU

Medzinárodné cvičenie Toxic Valley 2021

Po ročnej prestávke sa opäť vo Výcvikovom a testovacom centre RCHBO v Zemianskych Kostoľanoch stretávajú odberové SICA (Sampling and Identification of Chemical Agents) tímy a mobilné chemické, identifikačné laboratória z Ministerstva vnútra SR a Ozbrojených síl Rakúska, Belgicka, Nemecka, Českej republiky, Francúzska, Nemecka, Maďarska, Talianska, Poľska, Slovenskej republiky, Slovinska a Spojených štátov amerických na medzinárodnom cvičení Toxic Valley 2021.

Na uvedenom cvičení sa organizačne, ale aj odbornou cvičiacou jednotkou podieľajú aj príslušníci práporu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany Rožňava.

Hlavným cieľom cvičenia je vykonávanie odberu vzoriek z kontaminovaných priestorov a precvičenie schopností vzájomnej spolupráce v operáciách medzinárodného a domáceho krízového manažmentu. Tímy si preveria svoje znalosti a postupy pri odbere toxických chemických látok a ich predbežnej chemickej analýze v súlade so štandardami Severoatlantickej aliancie. Zároveň majú jedinečnú možnosť porovnania svojich postupov s tímami rovnakej špecializácie iných štátov, čo vytvára jedinečnú možnosť zvyšovania odbornosti v tejto špecifickej spôsobilosti radiačnej, chemickej a biologickej ochrany (RCHBO).

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Prápor radiačnej, chemickej a biologickej ochrany Rožňava, Ozbrojené sily SR /r

Súvisiaci článok:
Toxic Valley propaguje krásy Slovenska

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.