MENU

Streľby strelcov tankov z vložnej zbrane

V dňoch 6. a 7. septembra 2021 sa v priestoroch CV Lešť konali pod velením veliteľa 1. tankovej roty v zastúpení poručíka Jozefa Turčíka streľby z tanku T-72 M1 vložnou zbraňou (ďalej len „VZ vz.85“).

Samotné streľby sa uskutočnili z dôvodu udržania spôsobilosti strelcov tankov. Na základe vopred naplánovaných zamestnaní strelci tankov plnili cvičenie strelieb z VZ vz.85 na rôzne témy ako Príprava zbraní na streľbu – rektifikácia, T-3 Strelecké nácviky – nástrel zbraní tanku a hlavne T-4 Cvičenie strelieb čl. 21 cvičenia strelieb z tanku cv. 2 Streľba za pohybu na pohybujúce sa a miznúce ciele z VZ vz.85.

S organizáciou a priebehom strelieb vyjadril spokojnosť aj veliaci poddôstojník tankového práporu nadrotmajster Dávid Koma, ktorý vykonával počas celej doby zamestnania inšpekciu výcviku. Riadiaci zamestnania konštatoval, že príslušníci tankových jednotiek dosiahli výsledky strelieb s množstvom zasiahnutých cieľov z dôvodu technického vybavenia strelnice bojových vozidiel, pretože zasiahnuté ciele po zásahu sa sklápali.

Veľká zásluha za splnenie úloh cvičenia strelieb z tanku patrí rotmajstrovi Petrovi Krajníkovi, ktorý ako veliaci poddôstojník tankovej čaty sa svojimi skúsenosťami aktívne podieľal na plánovaní cvičení strelieb a ich samotného vykonania.

Za najlepších strelcov tankov vyhodnotil riadiaci zamestnania čatára Tomáša Kusa, desiatnika Dezidera Rozgonyia a desiatnika Miroslava Lajoša.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: nrtm. Dávid Koma /r
Foto: Tankový prápor 2. mechanizovanej brigády Trebišov, Ozbrojené sily SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.