MENU

Ďalšou zastávkou LetoFestu je Banská Bystrica

Podujatie opäť prinesie bohatý sprievodný program a podporí dobrú vec


V poradí druhé zo série letných podujatí s názvom Vojenský LetoFest sa uskutoční v amfiteátri v Banskej Bystrici v nedeľu 1. augusta 2021 so začiatkom o 14.00 h. Okrem hudobných vystúpení známych slovenských kapiel a Vojenskej hudby OS SR bude súčasťou sprievodného programu aj prelet stíhacieho lietadla MiG-29, lietadiel Albatros, statické ukážky vojenskej techniky, výstroja a výzbroje, či vystúpenia Čestnej stráže OS SR. Vstup na podujatie je zdarma.

Vzhľadom na aktuálne protipandemické opatrenia a platnú vyhlášku RÚVZ Banská Bystrica bude na podujatí povolená účasť maximálne 1000 osôb. Vstup do areálu bude možný od 14.00 h, pričom pri vstupe nebude potrebné preukazovať sa testom ani potvrdením o očkovaní.

O aktuálnej naplnenosti budú organizátori priebežne informovať aj prostredníctvom oficiálnej stránky LetoFestu a na sociálnej sieti Facebook. Pri vstupe a tiež počas účasti na festivale bude nutné mať prekryté dýchacie cesty a pre prípad potreby dohľadávania kontaktov v súvislosti s ochorením Covid-19 budú požadované základné kontaktné údaje.

Verejnosť budú zabávať kapely rôznych hudobných žánrov – Zoči voči, Zverina, Bijouterrier, Heľenine oči a tiež 40-členné hudobné zoskupenie Vojenskej hudby Ozbrojených síl SR. Programom festivalu bude sprevádzať moderátor Peter „Šarkan“ Novák.

V areáli amfiteátra budú pripravené tiež informačné a diskusné stánky rezortu obrany, v ktorých sa môže verejnosť dozvedieť viac o práci a každodennom živote profesionálnych vojakov.

Návštevníci podujatia sa môžu tešiť aj na autogramiádu športovcov Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica a benefičnú dražbu. Okrem toho môžu kúpou trička s vojenskou tematikou aj tentokrát podporiť dobrú vec – zapojiť do finančnej zbierky, z ktorej výťažok bude venovaný občianskemu združeniu Svetielko nádeje, ktoré pomáha detským onkologickým pacientom a ich rodinám.

Text a foto: Ministerstvo obrany SR – KOd /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.