MENU

Prostredníctvom Vojenského LetoFestu

chce byť rezort obrany bližšie k ľuďom


V priestoroch amfiteátra na Zemplínskej Šírave sa včera uskutočnil prvý z piatich Vojenských LetoFestov. Prostredníctvom vystúpení vojenskej hudby a slovenských kapiel vrátane sprievodného programu chce rezort obrany priblížiť verejnosti Ozbrojené sily SR, ich poslanie a fungovanie. Program v nedeľu pokračoval do 22.00 h, vstup bol zdarma.

„Jednou z dôležitých zásad rezortu obrany je aktívna a otvorená komunikácia, pretože iba tak môžeme priblížiť verejnosti aj veľmi komplexnú tému, akou je obrana štátu – jej význam, úlohy a tiež jej euroatlantické ukotvenie. Práve podujatia ako Vojenský LetoFest nám umožňujú dostať tieto témy a tiež priamo našich profesionálov z Ozbrojených síl SR o krok bližšie k ľuďom,“ vysvetlil počas podujatia na Zemplínskej Šírave minister obrany SR Jaroslav Naď.

O službe vlasti v Ozbrojených silách SR prebiehala počas hudobného programu diskusia v osobitnom stane. Rečníkmi boli priamo profesionálni vojaci, ktorí nielen prezentovali svoju prácu a poslanie, ale tiež odpovedali na otázky verejnosti z rôznych oblastí ich pôsobenia. Okrem toho si návštevníci mohli v areáli festivalu zblízka pozrieť pripravené statické ukážky vojenskej techniky, výstroja a výzbroje OS SR. Súčasťou programu bolo aj vystúpenie Čestnej stráže OS SR.

Charitatívny rozmer podujatia bol sústredený v stane „Podpor dobrú vec“, kde prebiehal predaj tričiek s vojenskou tematikou. Všetky finančné prostriedky z predaja počas včerajšieho Vojenského LetoFestu budú venované Únii nevidiacich a slabozrakých Slovenska do zbierky Biela pastelka. V rámci programu sa uskutočnila tiež benefičná dražba športového vybavenia reprezentantov Vojenského športového centra Duklad Banská Bystrica za ich účasti vrátane autogramiády.

V rámci kapacitného obmedzenia podujatia súvisiaceho s platnými protipandemickými opatreniami informovali organizátori o aktuálnej naplnenosti priamo pri vstupe do areálu a tiež prostredníctvom oficiálnej stránky LetoFestu na sociálnej sieti Facebook.

Ďalší Vojenský LetoFest sa uskutoční 1. augusta 2021 v Banskej Bystrici a následne 8. augusta 2021 v Liptovskom Mikuláši, 15. augusta 2021 v Banskej Štiavnici a 22. augusta 2021 v Piešťanoch.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: Ministerstvo obrany SR – KOd /red
Foto: Ivan Kelement – MO SR

Súvisiace články
VOJENSKÝ LETO FEST NA ZEMPLÍNSKEJ ŠÍRAVE
Na Vojenskom LetoFeste sa dobročinnosťou podarilo vyzbierať 7 000 eur pre nevidiacich a slabozrakých

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.