MENU

Privítanie profesionálnych vojakov

pôsobiacich v zahraničných operáciách


Dňa 2. júla 2021 sa v priestoroch kasární 12. mechanizovaného práporu konal slávnostný nástup pri príležitosti privítania príslušníkov vyslaných na plnenie úloh z operácií Predsunutá prítomnosť v Lotyšsku, EUFOR Althea v Bosne a Hercegovine, UNFICYP na Cypre, NATO Mission Irak, Resolute Support v Afganistane, UNTSO a EUNAVFOR MED Irini. Slávnostný nástup sa konal za prítomnosti ministra obrany Slovenskej republiky Jaroslava Naďa a náčelníka generálneho štábu generála Daniela Zmeka.

Oficiálne privítanie príslušníkov nasadených v zahraničných operáciách sa konalo s niekoľko mesačným oneskorením z dôvodu opatrení súvisiacich s pandemickou situáciou. Tieto opatrenia sa dotkli najmä príslušníkov 12.mechanizovaného práporu nasadených v Lotyšsku pod velením podplukovníka Gabriela Janovicsa, ktorým sa nasadenie v operácii predĺžilo z plánovaných šiestich mesiacov na jeden rok.

Aj z tohto dôvodu zazneli z úst ministra obrany slová vďaky adresované rodinným príslušníkom. V jeho prejave rezonovali tri slová: vďačnosť, hrdosť, odhodlanie. Rodinným príslušníkom poďakoval aj náčelník Generálneho štábu a zároveň podotkol, že rodina je žiaľ prvá obeť, ktorú kladieme na oltár služby našej vlasti. Prítomných profesionálnych vojakov následne vyzval, aby šli príkladom a boli vzorom pre občanov Slovenskej republiky aj v súčasnej situácii. S krátkou zdravicou vystúpil vedúci oddelenia starostlivosti o vojnových veteránov a vojenských dôchodcov MO SR Richard Zimány.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: kpt. Mgr. Peter Dragijský /red
Foto: Ivan Kelement Ministerstvo obrany SR via 13. mechanizovaný prápor Levice, Ozbrojené sily SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.