MENU

Ďalší príslušníci vrtuľníkového krídla

sú na odchode do Afganistanu


Vrtuľníkové krídlo opúšťajú na šesť mesiacov ďalší dvaja príslušníci. Ich domovom bude od 25. februára 2018 Afganistan. Pred odchodom do náročnej misie Resolute Support sa s nimi rozlúčili hlavní funkcionári vrtuľníkového krídla a ich velitelia.

V utorok, 16. januára 2018, sa zástupca veliteľa vrtuľníkového krídla, podplukovník Peter Kríž, spolu s ďalšími funkcionármi rozlúčil s profesionálnymi vojakmi, ktorí odchádzajú plniť náročné úlohy do misie v Afganistane. Rozlúčka sa niesla v priateľskom duchu v priestoroch siene cti vrtuľníkového krídla. Spomínaným príslušníkom funkcionári zaželali veľa síl, úspechov a predovšetkým šťastný návrat domov.

Slovenskí vojaci sú súčasťou českého zoskupenia v operácii Resolute Support. Armáda Českej republiky sa podieľa na výcviku lietajúceho a technického personálu Afganskej národnej armády na vrtuľníkoch Mi-171 a Mi-24/35 na medzinárodnom letisku v Kábule. Úlohou jednotky je poskytovanie poradenskej činnosti smerujúcej k udržateľnej samostatnosti afganských vzdušných síl.

Text: por. Michala Halásová /r
Foto: Vrtuľníkové krídlo Jána Ambruša Prešov, Ozbrojené sily SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.