MENU

Návšteva Vojenského diplomatické zboru v Kuchyni

Dňa 30. 11. 2017 sa v Dopravnom krídle Kuchyňa uskutočnil brífing vojenského diplomatického zboru akreditovaného v SR, na ktorom sa zúčastnilo 22 pridelencov tohto zboru zo 17 krajín sveta.

Po privítaní hostí veliteľom a po predstavení prítomných príslušníkov dk Kuchyňa veliteľ dopravného krídla vykonal prezentáciu útvaru zameranú na hlavné úlohy, ktoré v súčasnosti krídlo plní, ako aj na techniku, organizačnú štruktúru, výcvik a cvičenia v rámci útvaru a VzS OS SR, rozvoj dk Kuchyňa do budúcnosti, so zameraním na novozavedené stredné dopravné lietadlo C-27J Spartan.

Po prezentácii nasledovala diskusia, kde sa pridelenci zaujímali o novú leteckú techniku, spôsob výcviku lietajúceho a technického personálu, systém údržby leteckej techniky a budúce plnenie úloh v rovine medzinárodných projektov v rámci NATO.

Po ukončení diskusie nasledovala statická ukážka lietadla C-27J Spartan, ukážka pracoviska roja opráv a predpísaných prác v hangári č. 2, kde prebiehali predpísané práce na lietadlách L-410UVP-E20. Pridelenci sa zaujímali o taktické možnosti leteckej techniky, spôsoby plnenia úloh v súvislosti s konfiguráciou lietadiel, o súčasný stav a prvé praktické skúsenosti spojené so zavedením stredného dopravného lietadla C-27J Spartan do výzbroje Vzdušných síl OS SR. Po ukončení praktickej ukážky bol pripravený obed.

Na záver veliteľ dk Kuchyňa poďakoval zúčastneným za návštevu.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: por. Mgr. Katarína Petráková, Dopravné krídlo generála Milana Rastislava Štefánika Kuchyňa, Ozbrojené sily SR /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.