MENU

Luka Brase vystavuje na letisku Bratislava

Návštevníci Terminálu všeobecného letectva Letiska Bratislava môžu obdivovať obrazy slovenského výtvarníka Luka Braseho. Od júla do októbra vystavuje umelec v termináli určenom pre diplomatickú, súkromnú klientelu a posádky lietadiel svoje diela zhotovené špeciálnou perokresbou „Lukagraphy“.

Predajná výstava 15 obrazov tvorených na skle zobrazuje výtvarníkove diela vytvorené z ciest po Európe. Výstava na letisku potrvá do 20. októbra.

„Využívam techniku perokresba Lukagraphy, ktorú som sám vyvinul, a špeciálne umenie na skle art glass, na ktorom spolupracujeme s Holanďanmi a Slovákmi,“ vysvetľuje slovenský výtvarník s umeleckým menom Luka Brase. „Sklo, na ktorom maľujem obrazy, je bezpečnostné, odolné voči slnku, vode, mrazu. Snažili sme sa vytvoriť niečo ako ′večné obrazy′ v skle,“ opisuje umelec.

Autor vystavuje na letisku spolu 15 obrazov, ktoré zhotovil na cestách v Londýne, Paríži, Berlíne, Viedni či v iných mestách v Európe. „Všetky moje diela sú akoby vizuálne denníky, ktoré vytváram na cestách, takže každé dielo má osobitý príbeh a príchuť daného momentu a cesty, na ktorej som sa nachádzal,“ približuje Luka momenty z tvorivých chvíľ.

Medzi obrazmi, ktoré môžu návštevníci Terminálu všeobecného letectva (General Aiation Terminal – GAT) zahliadnuť, patria napríklad diela Bowie, Clown, Cirkus, Cirkus 2, Tree of Life či Red Mood 2. „Možnosť usporiadať výstavu na letisku v termináli GAT ma veľmi potešila, pretože je to vstupná brána do našej krajiny, kde sa môžeme prezentovať tým, čo je u nás zakorenené. Kultúra má v našom národe silnú tradíciu,“ dopĺňa výtvarník.

Text a foto: Letisko Bratislava /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.