MENU

Sliačskí psovodi opäť excelovali

Psovodi z Leteckej základne Sliač so svojimi služobnými psami opäť úspešne reprezentovali sliačsku základňu na tohtoročných XIII. majstrovstvách vo výkone psovodov a služobných psov Ministerstva obrany Slovenskej republiky (MO SR). Majstrovstvá prebiehali v dňoch 4. až 8. septembra 2017 a organizátorom bolo tak ako po minulé roky Oddelenie kynológie - Odbor výcviku a kynológie Vojenskej polície Vlkanová-Hronsek pod vedením majora Petra Šoltésa.

Celkovo 7 psovodov a služobných psov rezortu obrany si v kategórii psov na všestranné využitie zmeralo svoje sily. Súťažnými disciplínami boli poslušnosť, vševojsková disciplína, cviky obrany a disciplína stopa. Okrem súťaže jednotlivcov prebiehala počas majstrovstiev aj súťaž družstiev, ktorá rozhodla o tom, ktorý z útvarov Ozbrojených síl SR si odnesie putovný pohár. Leteckú základňu Sliač na podujatí reprezentovali kynológ základne Karol Letenay so služobným psom Bossom a psovod Boris Hronec so služobným psom Kasperom.

Prvé miesto a titul najlepší psovod a služobný pes MO SR pre rok 2017 vybojoval so ziskom 453 bodov (z maximálneho počtu 500) Karol Letenay a jeho pes Boss. Svoje prvenstvo z predchádzajúcich dvoch ročníkov tak obhájil už po tretíkrát. Druhé miesto so ziskom 405 bodov získal psovod Boris Hronec so psom Kasperom a tretie miesto so ziskom 379 bodov obsadil psovod Pavol Kováč s jeho psom Bonym z VÚ 5728 Nováky.

Obidvaja súťažiaci príslušníci základne so svojimi služobnými psami vyhrali aj kategóriu družstiev, a tak putovný pohár súťaže družstiev najbližší rok zostane na Leteckej základni Sliač. Majstrovstvá vo výkone psovodov a služobných psov MO SR sa od roku 2006 až po rok 2015 neorganizovali. Reprezentanti zo Sliača tak pokračujú v tradícií nadväzujúcich úspechov a už po piatykrát za sebou obsadili v uvedenej disciplíne prvé miesto (predtým v rokoch 2005, 2006, 2015 a 2016), čo svedčí o ich profesionalite.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text: npor. Peter Tkáč /r
Foto: čat. Martin Nosál, Taktické krídlo Otta Smika Sliač, Ozbrojené sily SR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.